![]() |
Bademli Hulkum Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Hulkum TarifiBademli Hulkum Tarifi 3 kilo şeker 300 gram ince nişasta 10 gram krimtartar Su (kaldıracak kadar) 1 su bardağı badem Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır ![]() ![]() Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelinceye kadar pişirmeli, pişmezden bir çeyrek vakit evvel toz haline getirilimiş bademi katmalıdır ![]() Biştikten sonra ateşten alıp kokusuz yağ ile yağlanmış bir tepsiye dökmeli ve soğuması için beklenmelidir ![]() Soğuduktan sonra dilimlere kesilerek, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret toza atmalı ve her tarafını unlayıp bir kavanoz içinda saklamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|