![]() |
Badem Kreması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Kreması TarifiBadem Kreması Tarifi 150 gr iç badem 150 gr pudra şekeri 50 gr tereyağı 2 bütün yumurta İç badem 2 bardak suda bir taşım kaynatıldıktan sonra, iç kabukları ayıklanır, sonra da gayet ince dişli badem ya da et makinesinde iki defa çekilerek bir tencereye koyulur ![]() Sonra, tenceredeki bu bademlere; 150 gram da pudra şekeri katılarak, harmanlamak suretiyle birbirlerine karıştırılır, şekerli bademlere, teker teker olmak üzere 2 adet de bütün yumurta katılır ve her yumurta ilâvesinde de, avuç ile mıncıklayarak yumurtalar karışıma yedirilir ![]() Sonra, karışım 50 gram da tereyağ ya da margarin katılarak, tekrar birkaç kez daha elle mıncıklamak ya da telle karıştırmak suretiyle tereyağı da yedirilir, elde edilen bu krema pastalarda kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|