Vişne Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Peltesi TarifiVişne Peltesi Tarifi 1/2 kg toz şeker 1/2 kg vişne 80 gr nişasta Vişnelerin saplarını ayıklayıp bir litre suda on dakika kadar kaynatılır Bir tel süzgeçten geçirilerek suları süzülür ve bu vişneli su tekrar ateşe oturtularak içine şeker atılır Kaynamaya başlayınca karıştırmaya devam edilerek 1,5 bardak suyla ezilmiş nişasta ilâve edilir Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alınıp, bir kepçe ile yüksekten dökülerek kâselere boşaltılır |
Vişne Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Peltesi TarifiVişne Peltesi Tarifi 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı buğday nişastası Tencereye vişneler konur, üzerine şeker eklenir, orta ateşte vişneler şeklini kaybedene kadar kaynatılır Daha sonra robottan geçirilir, üzerine az suyla inceltilmiş nişasta eklenir, bir taşım daha kaynatılır, kaselere paylaştırılır, soğutulur |
|