![]() |
Güllü Hulkum Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllü Hulkum TarifiGüllü Hulkum Tarifi 3 kilo şeker 300 gram ince nişasta 10 gram krimtartar Su (kaldıracak kadar) 100 gram reçellik gül yaprağı Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır ![]() ![]() 3 kilo şekere gül yapraklarını katarak iyice ovalamalı böylece şekere gül kokusu işlemeli ![]() Güllü şekere miktar-ı kafi su katarak ateşe koymalı şeker koyulaşıp ağdalaşınca süzülmüş nişastayı şerbetin içine, azar azar dökerek ve kaşıkla karıştırıp yedirmelidir ![]() Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelince ateşten alıp, badem yağıyla yağlanmış bir tepsiye dökmeli ve soğumasını beklemelidir ![]() Soğuduktan sonra, şekerci bıçağiyle, uzun uzun parçalara ayırıp, doğramalıdır ![]() Kesilen lokmaları da, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret halitaya atmalı ve her tarafını unlayıp evde bir kavanozda saklamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|