Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, muffin, tarçınlı, tarifi

Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi



1 su bardağı dolusu kabak püresi

1,5 su bardağı tozşeker (kahverengi tozşeker de kullanabilirsiniz)

4 adet yumurta

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 paket (2 tatlı kaşığı) karbonat

2 tatlı kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)

1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

2,5 su bardağı un

Bu hamur çok kabarır ve büyük bir kalıpta pişmesi gerekir En az 30 santim çapında yuvarlak ya da aynı boyutlarda kare ya da dikdörtgen kek kalıbı kullanılması gerekir

Yaklaşık 150 gr balkabağı soyulup kuşbaşı et formunda doğrandıktan sonra küçük bir çelik tencereye koyulur Üzerine Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su eklenip kısık ateşte, kabak iyice yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınır Varsa suyu süzülüp ılık hale gelmesi beklenir Ilık hale gelince çatalla ezilip bir su bardağına doldurulur Bu tatlı için 1 su bardağı dolusu şekersiz balkabağı püresi kullanacağız

Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar derin bir kanştırma kabına koyulur Tozşeker ve sıvıyağ da eklenip mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpılır

Üzerine püre halindeki balkabağı ve fındık ilave edilip kaşıkla tekrar kanşbnlır

Son olarak, karbonat un, tarçın ve varsa yenibahar eklenip çatal ya da tel çırpıcıyla kanşhnlmaya devam edilir Varsa 1 tatlı kaşığı toz ya da rendelenmiş muskat da ilave edilebilir Sonuçta kek hamurundan daha katı, nerdeyse patates püresi kıvamında bir hamur elde edilir

Mafin kalıplan sıvıyağla iyice yağlanır

Kek hamurundan kaşıkla alınarak kalıplara ağızlannda bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur Bu bir parmak keklerin kabarma payıdır

5 dakika önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ve alt üst konumuna ayarlanmış fırında 40 dakika pişirilip çıkarılır Ilık hale gelmesi beklenip kalıptan çıkanlır İstenirse hazır çikolata sosu pişirilip üzerine gezdirilebilir Çok yakışacaktır

Not: Bu kek çok kabaracağından üzerinde çatlaklar meydana gelebilir Ancak çok lezzetli bir kektir İstenirse üzeri hazırlanacak herhangi bir sosla kapatılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.