![]() |
Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi1 su bardağı dolusu kabak püresi 1,5 su bardağı tozşeker (kahverengi tozşeker de kullanabilirsiniz) 4 adet yumurta 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 paket (2 tatlı kaşığı) karbonat 2 tatlı kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı) 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 2,5 su bardağı un Bu hamur çok kabarır ve büyük bir kalıpta pişmesi gerekir ![]() ![]() Yaklaşık 150 gr balkabağı soyulup kuşbaşı et formunda doğrandıktan sonra küçük bir çelik tencereye koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar derin bir kanştırma kabına koyulur ![]() ![]() Üzerine püre halindeki balkabağı ve fındık ilave edilip kaşıkla tekrar kanşbnlır ![]() Son olarak, karbonat un, tarçın ve varsa yenibahar eklenip çatal ya da tel çırpıcıyla kanşhnlmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() Mafin kalıplan sıvıyağla iyice yağlanır ![]() Kek hamurundan kaşıkla alınarak kalıplara ağızlannda bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur ![]() ![]() 5 dakika önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ve alt üst konumuna ayarlanmış fırında 40 dakika pişirilip çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu kek çok kabaracağından üzerinde çatlaklar meydana gelebilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|