![]() |
Pandispanya Tarifi ( İspanya ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pandispanya Tarifi ( İspanya )Pandispanya Tarifi ( İspanya ) Pain d'Espagne; İspanya'da yapılıp yayılmış tatlı ekmekdir ![]() 1 kilo pudra şekeri 24 adet yumurta (iki düzine) 750 gram ince nişasta 25 gram sakız (dövülmüş) Evvelâ, yumurtaların sarılarını ayrı bir kaba almalı ve aklarını da diğer bir kapta toplamalıdır ![]() ![]() Keza, yumurta aklarını da ince nişastanın bir miktariyle köpürünceye kadar, tahta kaşıkla, iyice dövmelidir ![]() ![]() Sonra, sarı ve ak yumurta hamurlarını da birleştirerek ve bir tarafa olarak, karıştirmağa ve dövmeğe devam etmelidir ![]() ![]() Pişmesine ve üst kabuğunun güzelce kızarmasına dikkat etmelidir ![]() Bundan sonra, uzun ve keskin bir bıçakla, münasip dilimlere ayırıp, ikindi çaylarında servis etmelidir ![]() Not: buna bir tane bile çürük, bozuk, kokmuş yumurtanın karışması, bütün emek ve masrafın heba olmasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|