Cevizli Brovni Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Brovni Tarifi80 gramlık bir adet bitter çikolata 175 gr bitkisel margarin 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Parçalanan çikolata ve yağ küçük bir çelik tencereye aktarılıp kısık ateşte, karıştırılarak eritilir Ocaktan alınıp ılık hale gelmesi beklenir![]() Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toz şeker derin kaba koyularak mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpılır ![]() Üzerine vanilya, kakao ve ılık hale gelen çikolatalı karışım eklenip 2-3 dakika daha çırpılır Kabartma tozu ve un da ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır Son olarak, ceviz katılıp kaşıkla karıştırılır![]() Orta boy ve kenarları yüksek kare, yuvarlak ya da dikdörtgen bir fırın kabı hazırlanır (28-30 santim çapında kelepçeli yuvarlak bir kalıp da kullanılabilir)Koyu muhallebi kıvamındaki kek hamuru 2-3 kaşık sıvıyağa batınları peçeteyle ya da fırçayla iyice yağlanmış olan kalıba aktarılır ![]() 10 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilip çıkarılır ![]() Kekin iyice soğuması beklendikten sonra dilimlenerek servise sunulur
|
|
|
|