![]() |
İngiliz Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz Çöreği Tarifiİngiliz Çöreği Tarifi 150 gr (10 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 15 gr taze maya 125 gr (1/2 su bardağı) + 4 tatlı kaşığı şeker 1 çorba kaşığı ılık su 100 gr (1/2 su bardağı) süt 500 gr (4 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) 150 gr (1 su bardağı) karışık kuş üzümü ve kuru üzüm 1 tatlı kaşığı yenibahar Bir tatlı kaşığı tereyağı ile fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Ufalanmış mayayı orta boy bir kaba koyup şekerden 1 tatlı kaşığı ekleyerek, çatalla karıştırınız ![]() ![]() ![]() Sütü küçük bir tencereye koyup orta ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtınız ![]() ![]() ![]() Un, tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri ılık bir kabın içine eleyip, ortasını çukurlaştırarak mayayı, süt-yağ karışımını ve yumurtaları koyunuz ![]() Parmaklarınızla yada kaşıkla unu yavaş yavaş yedirmeye başlayınız ![]() ![]() Hamuru unlanmış bir tezgaha alarak 5 dakika, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() Büyük boy bir kaseyi çalkalayıp iyice kurulayarak yağlayınız ![]() ![]() Kaseyi sıcak ve cereyansız bir yerde, 1,5 saat, hamur kabarıp hacmi iki kat artana kadar bırakınız ![]() Hamuru kaseden unlanmış bir tezgaha alarak, 4 dakika kadar kuvvetlice yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız ![]() Keskin bir bıçakla hamuru 4 cm eninde şeritlere kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, çöreklerin hafifçe ılınmalarını bekledikten sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|