Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çarşı, helvası, işi, tahin, tarifi

Tahin Helvası Tarifi ( Çarşı İşi Tarifi )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahin Helvası Tarifi ( Çarşı İşi Tarifi )



Tahin Helvası Tarifi ( Çarşı İşi Tarifi )

10 kilo tahin (Bildiğimiz susam, değirmende, taştan geçirildikten sonra, tahin olur)
10 kilo şeker

Evvelâ tahin, kazana konur Ağda haline getirilmiş şeker de, tahine katılır Evvelce bakır kazanlarda karşılıklı maplaklarla dövülerek ve bugün hamur makinesiyle yoğurularak helva olur
Şekeri beyazlatmak için, içine çöven denilen nebattan katılır
Helva kalıplara dökülüp soğutulur ve parlak ve temiz mermerler üstünde teşhir edilerek ve zevkle kesilerek satış yapılır

Not: Türkiyemizde, helvacılık da çok ileri gitmiştir Bilhassa, kış mevsiminde helva sarfiyatı, artmaktadır Tahin helvası, takım ve edevat dolayisiyle evlerde yapılması güç olduğu gibi, çarşıda hazır, en nefisleri mevcut iken akla bile gelmez

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.