Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cookieler, makyaj, tutkunlarına

Makyaj Tutkunlarına Cookieler

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makyaj Tutkunlarına Cookieler



Hazırladığınız cookielerin üzerini renklendirmek hiç de zor değil

Malzemeler:

(40 adet kurabiye için)
-1 yumurta + 1 yumurta sarısı
-250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı mısır nişastası
-3,5 su bardağı un
-1 limonun kabuk rendesi
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket toz vanilya
Yapılışı:

Tüm malzemelerimizle kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuruyoruz ve merdane ile açıp, kalıplarla keserek fırın tepsimize diziyoruz Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 12-15 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz Kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca icing ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun



Royal Icing tarifi (süsleme-kaplama-renklendirme)

2 büyük yumurtanın akı
330 gr pudra şekeri (elenmiş)
2 çay kaşığı limon suyu
Yumurta akı ve limon suyunu mikserle çırpın Pudra şekerini ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpın Bu çırpma işlemini gerektiği kadar uzun tutmaktan kaçınmayın Şekerle yumurta akı iyice birleşmezse kaplamanızda pürüzler olacaktır Royal icing yaparken en önemli şey kaplamanızın doğru kıvamda olmasıdır Eğer fazla akışkan olursa kenarlardan taşar veya çok sert olursa düzgün yayamazsınız Bunun için karışımdan bir kaşık alıp karışımın olduğu kaseye geri damlatın Kaseye düşen damla karışımın içinde kaybolmadan önce beş saniye kadar üstünde durmalı Bu durumda doğru bir kıvam yakalamışsınz demektir Eğer çok akışkansa azar azar pudra şekeri ekleyerek kalınlaştırabilirsiniz Ama birden fazla şeker eklemeyin



Kaplamanız hazır olduğunda kaplara ayırıp dilediğiniz gıda boyalarıyla renklendirin Kaplamayı hemen kullanmanız gerekiyor çünkü bu çok çabuk kuruyan birşey Hatta kullanırken dahi üstünü kapalı tutmaya çalışırsanız iyi olur Biraz kurumaya başlayınca süslemek de zorlaşmaya başlıyor Bu kuruma işlemenin engellemek için karışımınıza bir-iki damla gliserin ekleyebilirsiniz Kokusu ve tadı olmadığı için bir sorun yaratmaz ve malzemenizi daha uzun süre rahatça kullanabilirsiniz Yağlı kağıttan sıkma torbaları yapabilir veya hazır sıkma gereçlerinden kullanabilirsinizBıçak veya spatulayla da sürebilirsiniz Pastacılık malzemesi satan dükkanlarda bulabileceğiniz küçük süs şekerlerini kullanarak çok daha keyifli şekiller yaratabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.