Fındıklı Krem Şokola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Krem Şokola Tarifi3 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yemek kaşığı pirinç unu 3 tepeleme yemek kaşığı kakao 1 su bardağı tozşeker 1 litre süt 2 adet yumurta 1 paket vanilya 2 tatlı kaşığı sıvı bitkisel margarin 1 su bardağı iri çekilmiş fındık Krem şokolanın hazırlanması için; yumurtalar orta boy bir tencereye kırılır Özerine nişasta, pirinç unu ve kakao eklenir![]() Karışım bir taraftan tel çırpıcı yardımıyla çırpılırken bir taraftan da tozşeker ve süt azar azar ilave edilir ![]() Tencere kısık ateşin üzerine oturtulup karışım sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır ![]() Pişen muhallebiye bitkisel margarini eklenip iyice karıştırılır ve tencere ocaktan alınır ![]() Üzerine vanilya ilave edilip mikser yardımıyla 5-6 dakika daha çırpılır ![]() Muhallebi çekilmiş fındıkla karıştırılıp kup bardaklarına ya da kaselere paylaştırılır Buzdolabında soğutulduktan sonra servise sunulur
|
|
|
|