Kayisi Reçeli Kireç Suyunda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayisi Reçeli Kireç SuyundaKAYISI REÇELİ (KİREÇ SUYUNDA) Malzeme: 1 kg taze, suyu az, sert kayısı 6 su bardağı şeker Yapılışı: Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın Kireçli su yapın (Bir kaba biraz kireç atın, su koyun ve karıştırın Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın) Bu kireçli suda kayısıları 6-7 saat bırakın Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın Şurup kıvamına gelince kayısıları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile kayısıları çıkarın Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar kayısılarla birlikte kaynatın İki kere daha bu işlemi yapın Sadece arada iki saat kadar bekletin Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın
|
|
|
|