Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayisi, kireç, reçeli, suyunda

Kayisi Reçeli Kireç Suyunda

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayisi Reçeli Kireç Suyunda



KAYISI REÇELİ (KİREÇ SUYUNDA)

Malzeme:
1 kg taze, suyu az, sert kayısı
6 su bardağı şeker

Yapılışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın Kireçli su yapın (Bir kaba biraz kireç atın, su koyun ve karıştırın Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın) Bu kireçli suda kayısıları 6-7 saat bırakın Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın Şurup kıvamına gelince kayısıları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile kayısıları çıkarın Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar kayısılarla birlikte kaynatın İki kere daha bu işlemi yapın Sadece arada iki saat kadar bekletin Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.