Krem Şantili Çilek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şantili Çilek TarifiKrem Şantili Çilek Tarifi 1/2 kg çilek 150 gr pudra şekeri 300 gr şantiy kreması Ayıklanmış 500 gr çilek içine bol su doldurulmuş büyükçe bir kaba atılarak beş dakika kadar bırakılır Beş dakika sonra çileklerin suyu iyice süzülerek bunlar üç ya da dört kâseye bölünür Sonra bu çilekler buzdolabında iki saat kadar soğumaya bırakılır Eğer bunlar misafire çıkarılacak ise şampanya kadehine bölmek suretiyle soğumaya bırakılır İki saat sonra kâseler dolaptan alınarak, çileklerin üstlerine, 150 gram pudra şekeri serpilir Pudra şekerinin üstüne de 300 gram şantiy kreması eşit şekilde bölündükten sonra servis yapılır Not: Misafire ikram edilecek ise, şantiy kreması ince ve süslü duylu bir sıkma torbasıyle çileklerin üstlerine sıkmak suretiyle bölünür
|
|
|
|