Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Haşhaşlı Kek TarifiLimonlu Haşhaşlı Kek Tarifi 3 adet şeftali 1 paket kabartma tozu 150 gr toz şeker 3 adet yumurta 1 paket vanilya 175 gr sana yağı 175 gr un Fırınızı 190 derecede ısıtın Kek kalıbınızı yağlayın Sanayı eritin, ılımaya bırakın Limonun suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kaseye birlikte eleyin Şekeri, limon kabuğu rendesini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın Yumurtaya erimiş Sanayı sütü, limon suyunu ilave edip karıştırın Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın Sıvı karışımı içine katın ve tahta bir kaşıkla alt üst ederek yavaş yavaş karıştırın Hamur haline geldiği anda karıştırmayı bırakın (Pürüzsüz bir kek hamuru elde etmeye çalıştığınız taktirde kekiniz sert olacaktır ) Kek karışımını, yağlanmış kek kalıbına boşaltın Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında kekinizi 35-40 dakika pişirip, 10 dakika kalıbın içinde soğuttuktan sonra servis ediniz
|
|
|
|