Vişneli Yoğurtlu Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Yoğurtlu Pasta TarifiVİŞNELİ YOĞURTLU PASTA TARİFİ Malzemeler 2 paket kepekli bisküvi (başak veya burçak) 850gr tikveşli kaymaklı yoğurt 2 yumurta 1 paket vanilyalı puding 500 gr vişne veya böğürtlen 3 yemek kaşığı buğday nişastası (ben 2 kaşık kullandım) 1 su bardağı su 4-5 yemek kaşığı tozşeker 24 cm lik kelepçeli kalıp Yapılışı Kelepçeli kalıbı yağlayalım (ben bir fırın poşetini keserek kalıbın tamamen kapladım, yağlamadım) Fırını ısıtalım Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim ve elimizle bastırarak kalıbın dibine yayalım (ben bisküvilere 1-2 kaşık erimiş tereyağ ekleyip, karıştırdım) Yoğurdun tamamını 2 yumurta ile birlikte iyice çırpalım Toz pudingi ekleyip biraz daha çırpalım Bisküvileri yaydığımız kalıba boşaltalım 175 derece fırında 60 dakika pişirelim (üzeri hafifçe kızarmış olmalıVişne veya böğürtleni su, şeker ve nişasta ile birlikte tencereye koyup karıştırarak kısık ateşte pişirelim Koyulaştığında ocaktan alıp arasıra karıştırarak soğutalım Pişen yoğurtlu karışımı fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirelim ve üzerine vişneli sosu döküp, yayalım Buzdolabında en az 4-5 saat tercihen 1 gece dinlendirdikten sonra servis edilebilir (lezzetin oturması için mutlaka buzdolabında bekletilmeli)
|
|
|
|