Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pasta, tarifi, vişneli, yoğurtlu

Vişneli Yoğurtlu Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vişneli Yoğurtlu Pasta Tarifi

VİŞNELİ YOĞURTLU PASTA TARİFİ

Malzemeler

2 paket kepekli bisküvi (başak veya burçak)

850gr tikveşli kaymaklı yoğurt

2 yumurta

1 paket vanilyalı puding

500 gr vişne veya böğürtlen

3 yemek kaşığı buğday nişastası (ben 2 kaşık kullandım)

1 su bardağı su

4-5 yemek kaşığı tozşeker

24 cm lik kelepçeli kalıp

Yapılışı

Kelepçeli kalıbı yağlayalım(ben bir fırın poşetini keserek kalıbın tamamen kapladım, yağlamadım) Fırını ısıtalım Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim ve elimizle bastırarak kalıbın dibine yayalım(ben bisküvilere 1-2 kaşık erimiş tereyağ ekleyip, karıştırdım) Yoğurdun tamamını 2 yumurta ile birlikte iyice çırpalım Toz pudingi ekleyip biraz daha çırpalım Bisküvileri yaydığımız kalıba boşaltalım 175 derece fırında 60 dakika pişirelim (üzeri hafifçe kızarmış olmalı

Vişne veya böğürtleni su, şeker ve nişasta ile birlikte tencereye koyup karıştırarak kısık ateşte pişirelim Koyulaştığında ocaktan alıp arasıra karıştırarak soğutalım Pişen yoğurtlu karışımı fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirelim ve üzerine vişneli sosu döküp, yayalım Buzdolabında en az 4-5 saat tercihen 1 gece dinlendirdikten sonra servis edilebilir (lezzetin oturması için mutlaka buzdolabında bekletilmeli)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com