![]() |
Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Çikolatalı Tartolet TarifiMuzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi Malzemeler 12 tepeleme yemek kaşığı un 125 gr yumuşamış margarin 5 yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Çikolata Sosu İçin; 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 3,5 yemek kaşığı kakao 2 adet orta boy muz Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudra şekerini derin bir kapta yoğurmaya başlayın ![]() Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ekleyin ![]() Son olarak, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp ilave ederek kulak memesinden biraz sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin ![]() Diğer taraftan, küçük tartolet kaplarını yumuşak margarinle iyice yağlayıp dinlenen hamuru kaplara, kenarlarını bir parmak yükselterek yayın ![]() 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika, üzerleri sararıncaya kadar pişirip çıkarın ![]() Sosu hazırlamak için; Su, un, tuz, şeker ve kakaoyu orta boy bir tencerede mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın ![]() Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ![]() Hazırladığınız bu çikolatalı sosu ılıtıp tartoletlerin çukur kısımlarına paylaştırdıktan sonra buzdolabında bekletin ![]() Servise sunacağınız zaman üzerlerini muz dilimleriyle süsleyin ![]() Ancak muz çabuk kararacağı için üzerlerine hazırladığınız tart jölesini aktarabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|