![]() |
Şerbet Hazırlanması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbet Hazırlanması Tarifişerbet hazırlanması tarifi Şeker ve su, ateş üzerinde karıştırılarak eritilir ve kaynatılır, koyulaştığında limon suyu ile karıştırılır iki üç dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ![]() Şerbetler, ağır şerbetler, hafif şerbetler diye ikiye ayrılır ![]() Ağır şerbetler: Baklava, sarığı burma v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif şerbetler: Sulu tatlılarda kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbetlerin tatlı yapılacak hamur ile karıştırılmasında göz önünde buldurulacak en önemli konu: Hamur sıcaksa, şerbet soğuk, eğer şerbet sıcaksa hamur soğuk olması gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|