Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolata, helvası, irmik, soslu, tarifi

Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi



Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK HELVASI:
1 paket irmik
45 su bsüt
2 su btoz şeker
250 grtereyağı
1 kase fındık

Çikolata sos için:
14 adet bitter çikolata
1 çorba kkakao
1 tatlı knişasta
1 5 su bsüt
1 çay btoz şeker



HAZIRLANIŞI:
1 paket irmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan irmiği kavurunBaşka bir tencereye 45 su bardağı sütü
alın üzerine 2 su bardağı toz şekeri,250 gr tereyağını ilave edin ve pişirin
Çikolata sosu için ise,tavaya 14 adet bitetr çikolatayı alın üzerine kakao,2 tatlı kaşığı nişasta,15 su bsütü
1 çay bardağı toz şekeri ilav edin ve bir sos elde edin
Kavrulmuş olan irmiğin üzerine pişen sütlü karışımı ekleyin ve karıştırınDaha sonra servis tabağın alın
Servis tabağına aldığınız irmiğin üzerine hazırladığınız çikolata sosu dökünFındıkları kırın ve çikolata
sosun üzerine serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi



Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler
150 gr bitkisel margarin (50 gr tereyağı + 5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
2 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstığı) (soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz)
3 su bardağı sıcak süt
15 su bardağı tozşeker
Varsa 2 adet limon kabuğunun rendesi

Üzeri için;
150-200 gr bitter çikolata
25 gr tereyağı (1/2 su bardağı hazır süt kreması da kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Margarini orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları eklevin ve karıştırarak, fıstıklar altın sarısı renk alıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun
Üzerine hemen irmiği aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika, irmiğin rengi iyice sararmaya başlayıncaya kadar kavurmaya devam edin
Diğer taraftan, sıcak süt ve tozşekeri derin bir kapta karıştırın Şeker iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırın
Rengi iyice sararan ve annelerimizin deyimiyle "miyanesi gelen" irmiğin üzerine, şekerli sıcak sütü ekleyin Hızla ve 1 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın
Çok kısık ateşte irmiğin sütünü çekmesi için 8-10 dakika hiç karıştırmadan pişirin Ocaktan alın ve yine kapağını hiç açmadan 10 dakika daha bekletip dinlendirin Sonra da üzerine rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirip karıştırın Sıcakken servis tabağına aktarın Üzerinin sosu için isterseniz hazır çikolata sos kullanabilirsiniz Ya da elinizle ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı çelik bir cezveye koyun 4 yemek kaşığıda sıcak su ilave edin Çok kısık ateşin üzerinde kaşıkla ezerek çikolata eriyip koyu kıvamlı bir sos haline gelince kadar pişirin Ocaktan alıp helvanın üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.