Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu İrmik Helvası TarifiÇikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi ÇİKOLATA SOSLU İRMİK HELVASI: 1 paket irmik 4 5 su b süt2 su b toz şeker250 gr tereyağı1 kase fındık Çikolata sos için: 14 adet bitter çikolata 1 çorba k kakao1 tatlı k nişasta 1 5 su b süt1 çay b toz şeker![]() HAZIRLANIŞI: 1 paket irmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan irmiği kavurun Başka bir tencereye 4 5 su bardağı sütüalın üzerine 2 su bardağı toz şekeri,250 gr tereyağını ilave edin ve pişirin![]() Çikolata sosu için ise,tavaya 14 adet bitetr çikolatayı alın üzerine kakao,2 tatlı kaşığı nişasta,1 5 su b sütü1 çay bardağı toz şekeri ilav edin ve bir sos elde edin ![]() Kavrulmuş olan irmiğin üzerine pişen sütlü karışımı ekleyin ve karıştırın Daha sonra servis tabağın alın![]() Servis tabağına aldığınız irmiğin üzerine hazırladığınız çikolata sosu dökün Fındıkları kırın ve çikolata sosun üzerine serpiştirin
|
|
Çikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu İrmik Helvası TarifiÇikolata Soslu İrmik Helvası Tarifi Malzemeler 150 gr bitkisel margarin (50 gr tereyağı + 5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz) 2 su bardağı irmik 3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstığı) (soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz) 3 su bardağı sıcak süt 1 5 su bardağı tozşeker Varsa 2 adet limon kabuğunun rendesi Üzeri için; 150-200 gr bitter çikolata 25 gr tereyağı (1/2 su bardağı hazır süt kreması da kullanabilirsiniz) Yapılışı Margarini orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları eklevin ve karıştırarak, fıstıklar altın sarısı renk alıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun Üzerine hemen irmiği aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika, irmiğin rengi iyice sararmaya başlayıncaya kadar kavurmaya devam edin Diğer taraftan, sıcak süt ve tozşekeri derin bir kapta karıştırın Şeker iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırın Rengi iyice sararan ve annelerimizin deyimiyle "miyanesi gelen" irmiğin üzerine, şekerli sıcak sütü ekleyin Hızla ve 1 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın Çok kısık ateşte irmiğin sütünü çekmesi için 8-10 dakika hiç karıştırmadan pişirin Ocaktan alın ve yine kapağını hiç açmadan 10 dakika daha bekletip dinlendirin Sonra da üzerine rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirip karıştırın Sıcakken servis tabağına aktarın Üzerinin sosu için isterseniz hazır çikolata sos kullanabilirsiniz Ya da elinizle ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı çelik bir cezveye koyun 4 yemek kaşığıda sıcak su ilave edin Çok kısık ateşin üzerinde kaşıkla ezerek çikolata eriyip koyu kıvamlı bir sos haline gelince kadar pişirin Ocaktan alıp helvanın üzerine gezdirin
|
|
|
|