İshakiye Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İshakiye Tatlısı Tarifiİshakiye Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 su bardağı sıcak süt 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı pirinç unu 1 çaybardağı ince çekilmiş badem(çiğ bademi soğuk suda biraz bekletip kabuklarını soyduktan sonra rondoda çekin) 1, 5 su bardağı toz şeker Yapılışı Tereyağını tencereye koyup, pirinç unu ve çekilmiş badem ile birlikte kısık ateşte kavurun Sıcak sütü azar azar ekleyerek ve sürekli aynı yönde hızlı karıştırarak topaklanmayı engelleyin Şekeri katın Karıştırmaya devam edip kaynayınca ateşten alın İsterseniz kaselere alın, isterseniz benim gibi dondurma kaşığıyla top top yapıp servis edin Üzerini çekilmiş bademle süsleyin![]() |
|
|
|