Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, dilimler, tarifi

Çilekli Dilimler Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Dilimler Tarifi



Çilekli Dilimler Tarifi

Malzemeler

10 çorba kaşığı kekun

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

5 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı çilek püresi

125 gram tereyağı

8 çorba kaşığı tozşeker

2 adet yumurta

75 gram rendelenmiş

bitter çikolata

4 çorba kaşığı çilek suyu

Üzeri için:

Bir buçuk su bardağı krema

3 çorba kaşığı pudraşekeri

300 gram dilimlenmiş çilek

Yapılışı

KEKUN, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin Çilek püresi, tereyağı, tozşeker ve yumurta ekleyin Krema kıvamı alana kadar çırpın Rendelenmiş çikolatayı ilave edin Yağlanmış 15x30 cm'lik dikdörtgen kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Soğuyunca servis tabağına alıp, çilek suyu ile ıslatın Kremayı pudraşekeri ile çırpıp kekin üzerine sürün Çileklerle süsleyip, dilimleyerek servis yapın

Dondurucuda saklarken

Çileklerin saplarını temizleyip, buzlu suda iyice yıkayın Kağıt havlu ile birkaç kez kurulayın Havası alınmış kap (vakumlu) içinde dondurucuya yerleştirin Çileklerinizi bu şekilde bir yıl saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.