Yalanci Profiterol Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalanci Profiterol TarifiYalanci Profiterol Tarifi Malzemeler: 1 tane yılbaşı çöreği 1 tane çiğ krema 1 paket vanilyalı puding 1 paket çikolata sosu 2 çorba kasığı Şam fıstığı Yapılışı: Yılbaşı çöreğini küçük küçük doğranır borcama konur üzerine krema dökülür Vanilyalı puding tarife göre yapılır kremanın üzerine dökülür çikolata sosu da tarife göre yapılır Pudingin üzerine dökülür Buzdolabında 2 saat bekler ve servis yapılır Şam fıstık üzerine serpilir Afiyet olsun Öneriler: Çikolata sosuna çikolata da katılırsa daha güzel olacaktır
|
|
Yalanci Profiterol Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalanci Profiterol TarifiYalancı Profiterol Tarifi • 1 paket tuzsuz etimek • 1 litre süt • 1 su bardağı un • 1 su bardağı toz şeker • 1 paket vanilya • 1 tatlı kaşığı margarin • 1 paket krem şanti • 1 paket hazır çikolata sosu • 2,5 çay bardağı süt Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan almadan margarini ilave edip karıştırın![]() Ocaktan alın ve başka bir kaba aktarın 10 dk ılınmasını bekledikten sonra 5-10 dakika kadar mikserle çırpın sonra içine toz olarak kremşantiyi ekleyin bu şekilde 5 dakika daha çırpın![]() Etimekleri iri iri kırıp, dikdörtgen bir kaba yerleştirin Üzerine muhallebiyi döküp 1 kere karıştırın![]() Son olarak çikolata sosunu 2,5 çay bardağı süt ile pişirin 5 dakika bekletip muhallebinin üzerine dökün ![]() İyice ılındıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletin Servis yaparken profiterol görüntüsü verebilmek için kaşık ile top top alıp tabaklara koyabilirsiniz![]() NOT: kremşantiyi her zaman kutu içinde satılan 2 li poşetlerden tercih edin kutunun içindeki kağıt ambalajlı şantiler her zaman iyi sonuç verir naylon poşetteki kremşantilerin tadı değişik ve yağlı oluyorlar |
|
|
|