Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, tarifi, şekerpare

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Şekerpare Tarifi



Fındıklı Şekerpare Tarifi

3 su bardağı toz şeker
150 gr fındık
1 paket vanilya
3 su bardağı su
125 gr pudra şekeri
100 gr irmik
500 gr un
1 paket kabartma tozu
025 su bardağı limon suyu
2 adet yumurta
250 gr sana yağı

Şeker ve suyu tencereye koyarak kaynatın İndirmeye yakın limon suyunu katıp, soğumaya bırakın Sana'yı oda sıcaklğında bekletip, pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın Yumurtaları tek tek ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin İrmiği, un ve kabartma tozunu ekleyerek ilave edip yavaş yavaş yoğurun Fındıklardan 20�25 adet ayırarak kalanını robotta çekip, vanilya ile birlikte hamura ilave edip yoğurun Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yağlanmış tepsiye dizin Ayırdığınız fındıkları bütün olarak üstlerine koyun 180 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökün Soğuduktan sonra servis edin Püf Noktası: Tatlının şerbeti iyi çekebilmesi için, tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.