Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piriç, sübye, tarifi

Sübye Tarifi (Piriç)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sübye Tarifi (Piriç)



Pirinç ayıklanıp birkaç kez yıkandıktan sonra bir kaba konur Üzerine ılık su eklenir Su, pirinci birkaç parmak aşacak kadar olmalı Ertesi sabah pirincin üzerindeki fazla su, pirinç karıştırılmadan dikkatlice akıtılarak atılır Kapta kalan pirinç ve su birlikte değirmenden geçirilerek çekilir Sübye, işte bu sulu pirincin adıdır Kullanılmadan önce mutlaka ince bir süzgeçten geçirilir Kullanım ölçüsü her tarifte ayrı ayrı verilmekle birlikte, genellikle 1 litre sütü koyulaştırmak için 125 gramdan yapılmış sübye yeterlidir

Not: Sübyenin yerini bugün pirinç unu ve nişasta ayrı ayrı veya birlikte almış bulunuyor Eski tariflerde 1 kg sübye kullanıldığında, buna karşılık olarak 650 ml-veya gram- sütle karıştırılmış 350 gram pirinç unu ve 350 gram nişasta verilmekte Sadece nişastanın kullanılması halinde sübyenin yarısı ağırlığında nişasta kullanımı önerilir Bazen de nişasta ile birlikte pirinç, doğrudan sübyenin yerini tutar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.