Fransız Usulü Pirinç Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Pirinç Tatlısı Tarifi45 gr tereyağı (3 çorba kaşığı)45 gr kısa taneli pirinç (3 çorba kaşığı)30 gr esmer şeker (2 çorba kaşığı )900 ml süt (3 su bardağı)1/2 adet limon kabuğunun rendesi 1 tutam rendelenmiş hintcevizi (muskat) Fırınınızı 150°C'ye ayarlayıp ısıtın Sütü alabilecek genişlikte sığ bir fırın kabını yağlayın![]() Kabın içine pirinçleri, şekeri ve tereyağını koyun Sütü ve limon kabuğu rendesini katarak karıştırın Üzerine rendelenmiş hintcevizini serperek sıcak fırına sürün ve 30 dakika pişirin![]() Bu süre sonunda tatlıyı fırından alarak tahta bir kaşıkla iyice karıştırın Yeniden fırına sürün Pirinçler tamamen yumuşayıp, pirinç tatlısı koyu bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin Pişme süresi boyunca tatlıyı ara sıra fırından çıkartıp karıştırın Son 30 dakika, üzerinin kabuk tutmasını sağlamak için tatlıyı karıştırmayın![]() Fırından çıkan tatlınızı ılınmaya bırakın Ilınınca üzerini taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|