Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, pirinç, tarifi, tatlısı, usulü

Fransız Usulü Pirinç Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Pirinç Tatlısı Tarifi



45 gr tereyağı (3 çorba kaşığı)

45 gr kısa taneli pirinç (3 çorba kaşığı)

30 gr esmer şeker (2 çorba kaşığı )

900 ml süt (3 su bardağı)

1/2 adet limon kabuğunun rendesi

1 tutam rendelenmiş hintcevizi (muskat)

Fırınınızı 150°C'ye ayarlayıp ısıtın Sütü alabilecek genişlikte sığ bir fırın kabını yağlayın

Kabın içine pirinçleri, şekeri ve tereyağını koyun Sütü ve limon kabuğu rendesini katarak karıştırın Üzerine rendelenmiş hintcevizini serperek sıcak fırına sürün ve 30 dakika pişirin

Bu süre sonunda tatlıyı fırından alarak tahta bir kaşıkla iyice karıştırın Yeniden fırına sürün Pirinçler tamamen yumuşayıp, pirinç tatlısı koyu bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin Pişme süresi boyunca tatlıyı ara sıra fırından çıkartıp karıştırın Son 30 dakika, üzerinin kabuk tutmasını sağlamak için tatlıyı karıştırmayın

Fırından çıkan tatlınızı ılınmaya bırakın Ilınınca üzerini taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.