Ananas Kreol Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananas Kreol Tarifi120 gr kırık, pirinç (8 çorba kaşığı)1 lt süt (4 su bardağı)100 gr tozşeker1 çay kaşığı vanilin 50 gr kuşüzümü (ayıklanıp, yıkanmış)8 dilim ananas konservesi 150 gr kayısı marmelatı (ılındırılmış)Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve süzdürün Sütü, pirinci, şekeri ve vanilini tencereye koyup karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinçler piştikten sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın![]() En az 5-6 cm derinliğinde cam bir kap seçip, tenceredeki malzemeyi kaba 4 cm kalınlığında yayın Spatula ile üzerini düzleyin Bıçakla baklava biçiminde kesin Her bir dilimin ortasına birkaç kuşüzümü serpiştirin![]() Ananas dilimlerini ikiye bölüp, tatlınızı yarım ananas dilimleri ile süsleyin Ilındırılmış marmelatı 2-3 çorba kaşığı sıcak suyla çırparak inceltin Ilık marmelat ile tatlının üzerini kaplayıp, buzdolabında soğutarak servis yapın
|
|
|
|