![]() |
Portakal Ve Çikolata Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Ve Çikolata Pastası TarifiPortakal Ve Çikolata Pastası Tarifi Keki: 180 gr (12 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 180 gr acı (bitter) çikolata (küçük parçalara bölünmüş) 240 gr (1 su bardağı) şeker 3 çorba kaşığı portakal marmelatı 5 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı 240 gr (2 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 60 gr (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş) Harcı: 240 gr çikolata (küçük parçalara bölünmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara bölünmüş) 2 yumurta (iyice çırpılmış) Kaplaması: 125 gr çikolata (küçük parçalara bölünmüş) 125 gr (8 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 300 gr (2 1/2 su bardağı) pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kahve (çekilmiş) Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() Kek kalıbınızı 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Küçük bir kapta acı (bitter) çikolatayı ağır ateşte, içine çok az su ekleyip, arasıra karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Orta boy bir kasede kalan 180 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı tahta bir kaşıkla döverek, krema kıvamına getiriniz ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını teker teker, her seferinde 1 çorba kaşığı unla birlikte, karışıma çırparak ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Bir başka orta boy kasede yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile kar haline getiriniz ![]() Madeni bir kaşıkla yumurta akını, hazırladığınız çikolatalı karışıma ekleyiniz ![]() ![]() Keki fırının orta katına sürüp 1 saat 25 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Keki fırından alıp, bir kenarda 30 dakika soğutunuz ![]() ![]() Bu arada harcı hazırlamak için, çikolata parçalarını orta boy ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaları bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırparak ekleyiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() Kaplamayı hazırlamak için, çikolatayı içine çok az su eklenmiş küçük bir kapta, ağır ateşte, arasıra karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Orta boy bir kasede tereyağı tahta bir kaşıkla, yumuşayana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Kek tamamen soğuyunca enlemesine 4 eşit parçaya kesiniz ![]() ![]() Harcı kek parçalarının üstüne eşit miktarlarda düzgün biçimde yayıp, kek parçalarını sandviç biçiminde üst üste diziniz ![]() En üste kekin ayırmış olduğunuz parçasını kapatınız ![]() ![]() ![]() Keki bir saat buzdolabında soğuttuktan sonra, dilimleyip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|