![]() |
Pötifur Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pötifur TarifiPötifur Tarifi 180 gram pudra şekeri 200 gram iç badem 1 kahve fincanı yumurta akı (3 adet) Önce bir kuşane alın, içine bademler koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pötifur Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pötifur Tarifi60 gr (4 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 60 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı un 75 gr (1/4 su bardağı 1 çorba kaşığı) şeker 2 yumurta 1/2 kahve kaşığı vanilya esansı Fondanlı kaplaması: 500 gr fondan (yumuşatılıp, 8 çorba kaşığı şekerli şurupta eritilerek, sıcak olarak saklanmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ıstınız ![]() 1 tatlı kaşığı yağla 22,5X22,5 cm'lik (ya da bu boyutlara yakın) bir kalıbı yağlayınız ![]() ![]() ![]() Orta boy ateşe dayanıklı bir cam kaba şekeri, yumurtaları ve vanilya esansını koyup, kabı içi yarıya kadar kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp kabı içinden çıkarınız ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp, bir bıçağın sırtıyla yada kaşığın tersiyle üstünü düzleştiriniz ![]() Kalıbı fırının orta katına sürüp, keki 15-20 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Kek pişince kalıbı fırından çıkarıp, keki kalıpta soğumaya bırakınız ![]() ![]() Sıcak fondanlı kaplamayı ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaba dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Son derece hafif bir çeşit sünger keki olan pötifurları çay yada Fransız kahvesi ile servis edebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|