Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, pötifur, tarifi

Pötifur Tarifi (Portakallı)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pötifur Tarifi (Portakallı)



Pötifur Tarifi (Portakallı)

1 tatlı kaşığı rafine yağ

450 gr (2 su bardağından az) şeker

1+1/4 su bardağı su

1 kahve kaşığı kabartma tozu

3 iri portakal

Tepsinizi 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız Orta boy bir tencereye şeker ve suyu koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak eritiniz Şeker tamamen eriyince kabartma tozunu ekleyip, karıştırınız Ateşi yükseltip, karışımı kaynatınız Şurubu 10-15 dakika, şuruptan alınan bir damla soğuk suya atıldığında hemen sertleşip kolaylıkla ikiye bölünebilene kadar, kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, şurubun hemen soğumaması için, içi yarısına kadar sıcak su dolu daha büyük bir tencereye oturtunuz

Portaalların kabuğunu soyarak dilimleyiniz ve beyaz zarlarını çıkarınız Mümkün olan en hızlı biçimde, portakal dilimlerine kürdan saplayarak, sapından tutarak sıcak şuruba batırınız Şurupla kaplanan dilimleri yağlanmış tepsiye çıkarıp, soğumaya ve sertleşmeye bırakınız

Portakallar soğuyunca, bir servis tabağına aktarıp kürdanlarıyla birlikte servis ediniz

Not: Aynı şekilde mandalina ile de yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.