![]() |
Kara Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Bisküvi TarifiKara Bisküvi Tarifi 125 gr (8 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 1 yumurta 250 gr (2 su bardağı) un 2 çorba kaşığı kakao Süslemesi: 1 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı şeker 60 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 1 çorba kaşığı glikoz Tereyağı büyük bir kasede tahta bir kaşıkla hafif ve kabarık bir krema haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Un ve kakaoyu birlikte kaseye eleyip, ellerinizle hamur pürtüksüz olana kadar hafifçe yoğurunuz ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Hamuru buzdolabından alıp 30 eşit parçaya bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bisküvileri 3'er cm arayla tepsilere dizip, fırına sürerek 10 dakika sertleşinceye kadar pişiriniz ![]() Bisküvileri fırından alıp tel ızgara üstüne koyarak iyice soğutunuz ![]() Süslemesini hazırlamak için süt, şeker, çikolata, tereyağ ve glikozu küçük bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() Bisküviler soğuyunca, herbirini çikolatalı süslemeye batırıp, kurumaları için yeniden tel ızgaraya koyunuz ![]() ![]() Bisküvilerinizi servis ediniz, yada hava geçirmeyen bir kapta saklayınız ![]() |
![]() |
![]() |
|