![]() |
Prenses Kekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Prenses Kekleri TarifiPrenses Kekleri Tarifi 15 gr taze (yaş) maya 2 tatlı kaşığı şeker 400 gr (2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı ılık süt 750 gr (6+1/4 su bardağı) un 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 120 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 120 gr margarin (yumuşatılmış) 240 gr (1 su bardağı) şeker 240 gr (1+1/3 su bardağı) kuru üzüm 120 gr (2/3 su bardağı) kuşüzümü 120 gr (2/3 su bardağı) şekerlenmiş portakal kabuğu (küçük parçalar halinde) Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, 1/2 tatlı kaşığı şekerle eziniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada 750 gr'lık iki kek kalıbını 2 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() ![]() Kalan 240 gr şeker, kuru üzüm, kuşüzümü ve şekerlenmiş portakal kabuğunu ekleyip bütün malzeme karışana kadar karıştırmaya devam ediniz ![]() ![]() ![]() Hamuru iki eşit parçaya bölüp, yağladığınız kalıpları koyarak, kalıpların üstünü temiz birer bezle örtünüz ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kuşüzümü kullanılmak istenmezse, kuru üzüm aynı miktarda (120 gr) artırılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|