![]() |
Samsa Bülbül Yuvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Bülbül Yuvası TarifiSamsa Bülbül Yuvası Tarifi 1/2 kg ![]() 2 adet yumurta 12 gr ![]() 100-125 gr ![]() 1/4 kahve fincanı rafine yağı Harcı: 250 gram çekilmiş ceviz veya yeşil fıstık (piştikten sonra servis ederken üzerine koyulacak) Şurubu: 1 kg ![]() 250 gr ![]() 1/4 kahve kaşığı limon tuzu 2 çırpılmış yumurta, üzerine dore yapmak için Şurubu için, şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır ![]() Unu elenmiş olarak mermerin üzerine koyup ortasını havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oklavanın kenarlarına doğru kuvvetlice basarak silindir yuvarlar gibi oklavayı ileri-geri hareket ettirip hamuru masanın üzerine seriniz ve gayet hafif nişasta serpmek sureti ile hamurları teker teker oklavaya sarıp çok kuvvetli olarak oklavanın iki kenarından tutup 4-5 defa ileri-geri silindir gibi oklavayı yuvarlayıp tekrar hamuru mermerin üstüne üstüste teker teker açıp hepsini birden kenardan başlayarak oklavaya sarınız üstte anlattığım gibi hamurları bir silindir gibi bir defa teker teker sarmak suretiyle bir defa hepsini birden oklavaya sarmak suretile ve nişasta lüzum ettiği zaman püskürtürcesine serpip hamurları yapıştırmadan, yırtmadan ve kurutmadan 90 santim kutrunda bir sigara kâğıdı gibi açınız ![]() Hamuru 1/2 santim kalınlığında açınız ve 6x6 santim kutrunda keserek hamurların kenarlarını ortasına dürüp birleştirip yarım top gibi yuvarlak bir hamur yaparak üzerine rutubetli bir bez koyup 20 dakika dinlendiriniz ![]() Hamuru 2 dilim kalınlığında yuvarlak küçük bir tabak gibi açınız ve hamurun kenarlarını 3 santim kutrunda hamurun üzerine bastırmadan yukarıya doğru kıvırarak büzünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|