![]() |
Cevizli Kar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kar TarifiCevizli Kar Tarifi 90 gr (6 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 250 gr (2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 250 gr (1 su bardağı) şeker 1 çay kaşığı vanilya tozu 2 yumurtanın sarısı 120 gr (2/3 su bardağı) ceviz (kıyılmış) 1/2 su bardağı süt 2 yumurtanın akı Kar kreması: 2 yumurtanın akı 350 gr (1 1/2 su bardağı) şeker 5 çorba kaşığı soğuk su 1 çay kaşığı vanilya tozu 60 gr (1/3 su bardağı) ceviz (ayıklanmış) Üstünün süslemesi: 2 çorba kaşığı ceviz (ayıklanıp ikiye bölünmüş) Önce fırmınızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız (190 C), 2 tatlı kaşığı tereyağı ile 20 cm çapında, derin olmayan, yuvarlak 2 kek kalıbını yağlayarak bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş kaba elediğiniz unun dörtte birini (1/2 su bardağı) ve yumurta sarılarını da şeker-yağ karışımına ekleyerek çırpmaya devam ediniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kapta 2 yumurta akını bir tel çırpıcı ile pekişmiş bir hal alıncaya kadar çırptıktan sonra, madeni bir kaşıkla, hazırladığınız kek hamuruna ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Kar kreması için iki yumurta akını, şekeri ve suyu derince bir kaba koyarak, yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile iyice çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Cevizli kar bir Amerikan kekidir ![]() |
![]() |
![]() |
|