Fındıklı Çikolatalı Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Çikolatalı Kek TarifiFındıklı Çikolatalı Kek 3 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 paket vanilya 3/4 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt veya süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 kâse dövülmüş fındık SÜSLEME İÇİN 1 paket bitter çikolata 1 çorba kaşığı süt 1 küçük çay bardağı fındık Yumurtalarla şekeri iyice çırpın Diğer malzemeleri de sırasıyla katıp, çırpmaya devam edin Kek kalıbını yağlayıp, hamuru boşaltın Dövülmüş fındıkları içine ilave ederek pişirin SÜSLEMESİ: Çikolatayı benmari usulü eritin Süt ilave ederek karıştırın Kekin üst kısmına karışımın yarısı nı sürün Fındıklar rendenin cips yapmak için kullanılan yassı tarafında rendelenerek (parmaklarınıza dikkat ediniz) kekin üzerine serpin Son olarak kalan çikolata sosu aralarında bir parmak aralık olacak şekilde şerit şerit dökülüp, kek 90 derece döndürülerek işlem tekrarlanır |
Fındıklı Çikolatalı Kek Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Çikolatalı Kek Tarifi3 adet yumurta 125 gr sana yağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı pudra şekeri 05 su bardağı kuru üzüm 1 Kg damla çikolata 1 yemek kaşığı sıcak su 2 su bardağı çekilmiş fındık 2 tatlı kaşığı kakao Kuru üzümleri ayıklayıp, su dolu bir kasede bekletin Derin bir kabın içersine yumurtaları kırıp, tazeliğini kontrol edin İçine oda sıcaklığında bekletip yumuşattığınız Sanayı ve pudra şekerini ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpın Krema kıvana gelince içine sütü ve venilyayı ilave edip, karıştırın Daha sonra kek harcının içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu ve ıslanmış kuru üzümleri ekleyip, tahta bir kaşık ile iyice karıştırın Hazırladığınız kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına dökün Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra keki kalıbının içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına ters çevirin Sosu İçin: Küçük bir kasede kakaoyu, hazır kahveyi ve sıcak suyu karıştırın Tencerede su kaynatıp, üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyup, içine hazırladığınız sosu ve parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup, karıştırarak eritin Çikolata erirken ayrı bir kapta yumuşamış Sanayı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın Daha sonra içine erimiş kahveli çikolatayı koyup, iyice karıştırın Soğuyan kekin üzerine sosu sürüp, en son olarak soslu kekin her tarafını iri çekilmiş fındığa buladıktan sonra servis edin |
|