Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sütlaç, tarifi, şerbetli

Şerbetli Sütlaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Sütlaç Tarifi



Şerbetli Sütlaç Tarifi

1 su bardağı pirinç
Yarım paket tereyağı
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Üzerine süt, tereyağı eklenir, tekrar ateşe konur Sürekli karıştırarak tereyağının erimesi ve karışması sağlanır Sonra ateşten alınır, vanilya katılır ve biraz soğuması için bekletilir Daha sonra ilk yumurta kırılır ve yedirilir, sonra yedirerek ikinci ve üçüncü yumurtalar eklenir Yağlanmış fırın kabına dökülür 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir Tatlı soğurken şerbet kaynatılır Soğuk tatlıya sıcak şerbet gezdirilir 2 saat sonra servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.