![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı 2 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt karbonat 1 kahve fincanı sirke aldığı kadar un şerbeti için; ------------- 4 su bardağı şeker üzerini örtecek kadar su bir miktar limon suyu Önce şerbet hazırlanır, soğutulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi[*]hamur malzemeleri:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hamurun hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiYaa ama haksızlık bu rejimdeyim rejimde valla |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi 50 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş) 1/3 bardak sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak süt 4 bardak un Hamuru 1,5 bardak şeker 1 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Unu bir kaba koyup ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğutulmuş hamuru dolaptan alıp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarına ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu: Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile, 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu zengin bir tatlıdır ve tadı sadece tereyağından gelir o yüzden lütfen tereyağ kullanıp başka alternatif kullanmayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi Malzemeler: 2 yumurta 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu biraz tuz alabildiği kadar un Şerbet için: 4 ![]() 4 su bardağı su 1/2 limon suyu Yapılışı: Hamur yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı tarifi Malzemeler 1 1/4 su bardağı Su 3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş) 1 su bardağı Şeker 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ 1/3 su bardağı Maden suyu 2 tatlı kaşığı Limon suyu 1 3/4 su bardağı Un Yapılış Tarifi Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı erimiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı maden suyu 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un 100 gr ![]() Şerbeti için: 3 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Arzuya göre hamuru merdane ile yarım santim kalınlıkta inceltip su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi 3 su bardağı un 1 fincan irmik 1 paket margarin 1,5 paket kabartma tozu 1 su bardağı pudra şekeri 3 adet yumurta 1 fincan iç ceviz Şurubu için: 4 bardak su 6 su bardağı şeker 2-3 damla limon suyu Derince bir kaba un, irmik, margarin, kabartma tozu, pudra şekeri, yumurta ve dövülmüş ceviz konularak yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiHamur İçin: 3 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1/2 Su Bardağı Süt 2 Yemek Kaşığı İrmik 1 Yemek Kaşığı Şeker 1 Pk ![]() 1 Pk ![]() 1 Su Bardağı Ceviz İçi 1 Ç ![]() Şerbet İçin: 2 Su Bardağı Şeker 1 ![]() 1 T ![]() Derin bir kaba un, irmik, şeker, kabartma tozu, vanilin ve tuz konularak iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() Yaptığımız hamurdan minik parçalar kopararak mümkünse kalbur üzerinde, (değilse tel süzgeç üzerinde yapabilirsiniz ancak kevgir kullanmayın!) minik daire şeklinde ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açın, bir kenarına bir tatlı kaşığı ince dövülmüş cevizi koyun ve hafifçe hamurun uçundan kaldırarak rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin, hamur bitene kadar aynı şekilde devam edin ![]() 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25-35 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi Malzemeler Hamur için; 1 pk ![]() Aldığı kadar un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 bütün yumurta, 1 pk ![]() 1 pk ![]() 250 gr ![]() Bir fiske tuz, Şerbet için; 650 gr ![]() 650-700 ml ![]() 2 yemek kaşığı limon suyu, Üzeri için dövülmüş antep fıstığı, ![]() Yapılışı Öncelikle şerbeti hazır edelim su ve şekeri kaynatarak şurup elde edelim limon suyunu katıp 3-5 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı TarifiKalburabastı Tarifi 1 ![]() 2 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un 1 çay bardağı ceviz 1 adet yumurtanın sarısı Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1/2 limon Sütü, yağı ve karbonatı, yumuşak bir hamur olana dek un ekleyerek yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|