![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı TarifiSamsa Tatlısı Tarifi 3,5 bardak sadeyağ 1,5 bardak iç badem (çekilmiş) 3 bardak toz şeker 2 bardak su 2 tatlı kaşığı limon 5 kahve fincanı un 4 kahve fincanı nişasta 3/4 kahve fincanı su 2 tane yumurta 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Malzemesinden baklava hamuru açılır ve üste üste konularak hamur tahtasına yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işler sona erince, içi hafitçe yağlanmış tepsiye bademlenmiş hamurlar yanyana dizilir, üzerlerine iyice kızdırılmış ve üzerinin köpüğü alınmış yağ gezdirilerek dökülür ve hamurların üzeri yağla örtülür ![]() ![]() ![]() Öte yandan yandaki ölçülere göre, bir tencereye su, toz şeker ve limon suyu konularak tencere ateş üzerine oturtulur ve karıştırmak suretiyle şeker eritilir 15 dakika kaynatılarak şekerli su şerbet kıvamına gelince tencere ateşten indirilerek ılınmaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı TarifiSamsa Tatlısı Tarifi Malzemeler Baklava hamuru: 250 gram un (5 kahva fincanı) 50-55 gram su (3/4 kah ![]() 2 adet yumurta 1 silme küçük kah ![]() 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 200 gram nişasta (4 kah ![]() ![]() İç ve üstüne: 650 gram eritilmiş yağ (3 ![]() ![]() 175 gram iç kabuğu çıkarılmış ve çekilmiş badem (1 ![]() ![]() Şurubu: 725 gram toz şekeri (3 bardak) 500 gram su (2 bardak) 2 tatlı kaşığı limon suyu Baklava hamuru kıvamında hazırladıktan sonra elde edilen bu hamur, üst üste olmak üzere bir tahtanın üzerine yayılır ![]() Bu hamurların yalnız bir kısmını iki parmak eninde uzunca kestikten sonra, üzerine çekilmiş badem yaymalı, sonra da bademin üstüne, hamurun ucunu kapatarak yuvarlak bir hale getirmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı TarifiSamsa Tatlısı Tarifi 1/2 kg ![]() 2 adet yumurta 12 gr ![]() 100-125 gr ![]() 1/4 kahve fincanı rafine yağı Harcı: 250 gr fıstık 1 kahve fincanı pudra şekeri 1/2 kahve fincası su Çırpılmış 2 yumurta (üzerine sürmek için) Şurubu: 1 kg ![]() 500 gr ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Unu elenmiş olarak mermerin üzerine koyup ortasını havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oklavanın kenarlarına doğru kuvvetlice basarak silindir yuvarlar gibi oklavayı ileri-geri hareket ettirip hamuru masanın üzerine seriniz ve gayet hafif nişasta serpmek sureti ile hamurları teker teker oklavaya sarıp çok kuvvetli olarak oklavanın iki kenarından tutup 4-5 defa ileri-geri silindir gibi oklavayı yuvarlayıp tekrar hamuru mermerin üstüne üstüste teker teker açıp hepsini birden kenardan başlayarak oklavaya sarınız üstte anlattığım gibi hamurları bir silindir gibi bir defa teker teker sarmak suretiyle bir defa hepsini birden oklavaya sarmak suretile ve nişasta lüzum ettiği zaman püskürtürcesine serpip hamurları yapıştırmadan, yırtmadan ve kurutmadan 90 santim kutrunda bir sigara kâğıdı gibi açınız ![]() Hamuru 3 milim kalınlığında düzgünce açınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı TarifiSamsa Tatlısı Tarifi 2 su bardağı un 150 g margarin 2 yumurta 1 su bardağı su 5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz 3 damla limon suyu tuz Şurup Malzemesi: 3 su bardağı su 4 su bardağı tozşeker 1/4 limonun suyu Bir tepside un, yumurta, su, limon ve tuzu iyice karıştırarak hamur haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı Tarifi10 Adet milföy hamuru 1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz yada fındık 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker Şerbeti için; 3,5 bardağ| şeker 3,5 su bardağı su Yarım limon suyu Milföyler çözüldükten sonra her bir parçayı merdane ile açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı TarifiSamsa Tatlısı Tarifi Malzeme
![]() Yapılışı: Bir kaba çekilmiş cevizi ve şekeri koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Samsa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı Tarifi1 kg ![]() 2 adet yumurta 30 gr ![]() 30 ml ![]() 600 ml ![]() 1 kg ![]() badem-fındık içi karışımı 250 gr ![]() Şurubu için: 2 kg ![]() 1 lt ![]() 1/2 adet limonun suyu Hamuru yoğuracağınız kaba unu, yumurtaları, tuzu, sirkeyi ve suyu koyarak parmak uçlarınızla kanştınn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsinizi yağlayıp, samsa dilimlerini tepsiye dizin ![]() ![]() Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|