Lambada Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lambada PastaLambada Pasta Malzemeler: Pandispanya: 200 g (1,5 su bardağı) Pandispanya Un 2 yumurta 4 yemek kaşığı su Dolgu: 200 g (20-22 adet) kuru kayısı 400 ml (2 su bardağı) su Krema: 1 poşet Tavukgöğsü 500 ml (2,5 su bardağı) süt 1 poşet Dr Oetker Krem Şanti100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt Üzeri için: 80 g bitter çikolata Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya un, yumurta ve suyu 7-8 dakika çırpın 25x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından çıkartıp soğutun ![]() Dolgu: Kayısıları küçük doğrayın ve 2 su bardağı su ile haşlayın 5 dakika kaynatıp Ocaktan alın ve soğutun Mutfak robotunda püre haline getirin, pandispanyanın üzerine yayın Krema: Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile pişirin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın Tavukgöğsünü ekleyip 3-4 dakika daha çırpın ve kayısı püresinin üzerine yayın Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin Yağlı kağıttan huni hazırlayın, çikolatayı içine doldurun ve ucunu kesin Yağlı kağıt üzerine şekiller çizin ve buzdolabında dondurun Servis sırasında çikolataları kağıttan ayırıp dilimlerin üzerine batırın
|
|
|
|