Saray Baklavası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Baklavası TarifiSaray Baklavası Tarifi Malzeme: 15 su bardağı süt 1 kaşık sirke 2 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı irmik aldığı kadar baklavalık un açmak için 300 gr nişasta 200 gr un Üzerine: 500 gr tereyağı İçine: 250 gr ceviz Şerbeti: 5 su bardağı şeker 35 su bardağı un Yapılışı: 1 su bardağı süt ile irmik bir tencerede kaynatılıp, soğumaya bırakılır İçine kalan sütü,2 yumurta sirke, yağ ve kabartma tozu, ilave ederek mikserle iyice karıştırılır Un ilave ederek iyice yoğrulur Oklava ile açılacak kıvama gelince dinlendirilir Hamur ikiye bölünür Nişasta ile unu karıştırıp bezeleri bir tabak büyüklüğünde açılır Aralarına nişasta koyup hepsi üst üste dizilir Merdane ile çok bastırmadan fırın tepsisine göre açılır Tepsiye yerleştirilir Üzerine bol ceviz serpilir Diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp cevizlerin üstüne yerleştirin Baklava biçiminde kesin 500 gr tereyağını kızdırıp kepçe ile baklavanın üzerine gezdirin sıcak fırına verin 250 gr tereyağı 250 gr sıvı yağ olarak da yapabilirsiniz Baklava piştikten sonra her ikisi de ılık olarak haşlanır |
|