![]() |
Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı TarifiAyva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi İrmik topları: 250 ml ![]() 50 gr ![]() 20 gr ![]() 70 gr ![]() 1 adet yumurta 5 gr ![]() 70 gr ![]() 20 gr ![]() 20 gr ![]() Ayva sosu: 250 gr ![]() 10 ml ![]() 1 çubuk vanilya 10 gr ![]() 450 ml ![]() 125 ml ![]() 50 gr ![]() Şurup: 30 gr ![]() 30 ml ![]() İrmik topları için: Süt, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için: Ayvaları sıcak suyla yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tencerede eritin, ayvaları vanilya çubuğu ve özüyle birlikte 2-3 dakika kısık ateşte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İrmikli karışımı 8 porsiyona bölün ve elinizle toplar yuvarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Şurup için: Şekeri birtencerede karamelize edin ![]() ![]() Ayva sosunu kaselere alın ![]() Her bir kaseye 2 irmik topu koyun, üstüne cevizli kırıntıdan serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|