![]() |
Çikolatalı Jöleli Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Jöleli Pasta TarifiÇikolatalı Jöleli Pasta Tarifi Pasta altı için: 1 adet yumurta 15 gr ![]() 30 gr ![]() 30 gr ![]() Tuz Çikolatalı mus için: 200 gr ![]() 500 ml ![]() 5 yaprak jelatin 3 adet yumurta sarısı 40 gr ![]() 40 gr ![]() Jölesi için: yaprak jelatin 100 ml ![]() Pasta altı için: Yumurta, şeker ve 3-4 tutam tuzu bir karıştırma kabına alıp benmaride köpük köpük oluncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Karışımı fırın kağıdı serdiğiniz kelepçeli bir kalıba dökün ![]() ![]() ![]() Bitter çikolatayı iri parçalara doğrayın, bir kaseye koyun ve 40°C'deki suda benmari usulü eritin ![]() ![]() Mus için: Kuvertürü incecik kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta sarıları, şeker, kahve tarçını bir karıştırma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jölesi için: Jelatinleri soğuk suda yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kelepçeli pasta kalıbının kenarlarını ufak bir bıçak yardımıyla pastadan ayırın ![]() Pastanın kenarlarına fıstık serpin ve 8 eşit dilime bölün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|