Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, jöleli, pasta, tarifi

Çikolatalı Jöleli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Jöleli Pasta Tarifi



Çikolatalı Jöleli Pasta Tarifi

Pasta altı için:
1 adet yumurta
15 gr şeker
30 gr un
30 gr bitter çikolata
Tuz

Çikolatalı mus için:
200 gr bitter kuvertür
500 ml krema
5 yaprak jelatin
3 adet yumurta sarısı
40 gr şeker
40 gr ince çekilmiş Antepfıstığı

Jölesi için:
yaprak jelatin
100 ml vişne suyu

Pasta altı için: Yumurta, şeker ve 3-4 tutam tuzu bir karıştırma kabına alıp benmaride köpük köpük oluncaya kadar çırpın Ardından soğuk su dolu bir kabın üstüne oturtun ve çırparak soğutun Unu eleyerek ilave edin ve karışıma yedirin
Karışımı fırın kağıdı serdiğiniz kelepçeli bir kalıba dökün Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin Pasta altını fırın ızgarasının üstünde soğumaya bırakın
Bitter çikolatayı iri parçalara doğrayın, bir kaseye koyun ve 40°C'deki suda benmari usulü eritin Eriyen çikolatayı pasta tabanının üstüne sürün ve kuruması için bekletin
Mus için: Kuvertürü incecik kıyın 150 ml kremayı kaynamayacak şekilde ısıtıp ateşten alın Kuvertürü kremanın içinde eritin Bu arada jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın
Yumurta sarıları, şeker, kahve tarçını bir karıştırma kabına alın Kabı benmariye oturtun ve mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın Jelatinlerin suyunu sıkıp kanşıma ilave edin ve karıştırarak eritin Kremalı kuvertürü ekleyip kabı soğuk su dolu başka bir kaba oturtun; soğuyana kadar karıştırın Kalan kremayı katı çırpıp soğuyan karışıma ekleyin ve dikkatlice karıştırın Musu pasta tabanının üzerine yayıp düzleştirin ve 1-2 saat buzdolabında bekletin
Jölesi için: Jelatinleri soğuk suda yumuşatın vişne suyunu ısıtın Suyunu sıktığınız jelatini sıcak vişne suyu içinde eritin Karışımı sertleşmeye başlamadan hemen önce, musun üzerine yayın En az 4 saat buzdolabında bekletin
Kelepçeli pasta kalıbının kenarlarını ufak bir bıçak yardımıyla pastadan ayırın
Pastanın kenarlarına fıstık serpin ve 8 eşit dilime bölün Yanında armut kompostosu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.