![]() |
Sakızlı Ballı Sütlaç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Ballı Sütlaç TarifiSakızlı Ballı Sütlaç Tarifi Malzemeler: * 6 su bardağı süt * 1 su bardağı pirinç * 3 su bardağı su * Yarım çay kaşığı tuz * 1/2 su bardağı soğuk su * 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası * 1 su bardağı süzme bal * Nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı Hazırlanışı: 1 Damla sakızı ve sütü kaynatıp ocaktan alın ve bir kenarda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Diğer taraftan, yarım su bardağı soğuksu ve nişastayı bir kaseye koyup çatalla iyice ezin ![]() 3 Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak bu karışıma ilave edin ve karışımı ılık hale getirin ![]() 4 Ilık hale gelen karışımı, sütlacı sürekli karıştırmaya devam ederek tencereye aktarın ![]() ![]() 5 Sıcakken kaselere paylaştırıp soğumasını bekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|