Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla)1 kg un 1500 g toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1200 g su ½ limon suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağ 4 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 kg çekilmiş ceviziçi 1 kg eritilmiş tereyağı Ceviz ve tereyağı hariç tüm malzemeler ile hamur yoğrulur 30 dakika dinlendirilir ve küçük pazılar ayrılır Her bir pazı yufka gibi açılır Yufkaların içini ceviz ve erimiş tereyağı serpiştirilir Yufka oklava yardımı ile burma şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir Kalan tereyağı üzerine dökülür 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir Fırından çıktığında hazırladığımız şerbet sıcak olarak üzerine dökülür |
|