Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damat, muğla, saraylı, tarifi, tatlısı

Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla)



1 kg un

1500 g toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1200 g su

½ limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağ

4 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 kg çekilmiş ceviziçi

1 kg eritilmiş tereyağı

Ceviz ve tereyağı hariç tüm malzemeler ile hamur yoğrulur 30 dakika dinlendirilir ve küçük pazılar ayrılır Her bir pazı yufka gibi açılır Yufkaların içini ceviz ve erimiş tereyağı serpiştirilir Yufka oklava yardımı ile burma şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir Kalan tereyağı üzerine dökülür 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir Fırından çıktığında hazırladığımız şerbet sıcak olarak üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.