Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, güllaç, tarifi

Cevizli Güllaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Güllaç Tarifi



Cevizli Güllaç Tarifi

8 yaprak güllâç
3 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
Yarım kahve fincanı gülsuyu
1 bardak dövülmüş ceviz içi

Sütü kaynatın, şekeri ilâve edin Ağır ağır karıştırarak eritin Soğuması için bir kenara bırakın Güllâç yapraklarının yarısını soğumuş şekerli süte batırıp ıslattıktan sonra kenarlı bir tepsiye börek yufkası yayar gibi hafifçe buruşturarak yayın Dört güllâç yaprağını da bu şekilde üst üste yaydıktan sonra, dövülmüş cevizi döşeyin, üste geri kalan yaprakları ıslatıp serin Geride kalan sütü ve gülsuyunu da en üste dökün Güllâç sütü iyice emdikten sonra istediğiniz gibi keserek parçalara ayırıp, servis yapın

Not: Güllâç mideyi yormadığı için özellikle ramazanda yenen bir tatlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevizli Güllaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Güllaç Tarifi



1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak)

2,5 litre süt

600 gram tozşeker

200 gram ceviz

İsteğe göre;

1/2 fincan gülsuyu veya vanilya

Sütü, tozşekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım

Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım

Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım

Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten bastırarak, güllacın sütü çekmesini sağlayalım Koyduğumuz güllaç yaprağı iyice yumuşamak

İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş ceviz serpelim

İki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitinceye kadar aynı işleme devam edelim

Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim

Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz

Not: Güllacı böyle bir bütün tepsi döşeyebildiğimiz gibi, her bir yaprak güllacı şekerli sütle ıslatıp, içine ceviz koyarak bohça gibi de katladıktan sonra kenarlı bir tepsiye dizip, üzerine bir miktar daha şekerli sütten döküp, çektirerek de hazırlayabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.