![]() |
Karpuzlu Yaz Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karpuzlu Yaz Tatlısı TarifiKarpuzlu Yaz Tatlısı Tarifi 500 gr karpuz içi 1 ![]() 1 su bardağı tozşeker Derin ve ortaboy da cam kalıbı alüminyum kağıtla kaplayın, kağıdın uçları 2-3 cm kadar dışarıya taşsın ![]() ![]() Karpuz içini iri iri doğrayıp çekirdeklerini ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarını kalan tozşekerle ayrı bir kaba alın ve kısık ateşte benmari usulü 10 dakika çırpın ![]() ![]() 3 çorba kaşığı yumurtalı karışımla aynı miktarda süt kremasını ayrı bir kasede koyu krema kıvamında çırpın ![]() ![]() Kalıbı buzluktan çıkarın ve hazırladığınız karışımı üstten 1 santim boşluk kalacak şekilde doldurun ![]() ![]() Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|