Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, fındıklı, tarifi

Fındıklı Bohça Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Bohça Tarifi



Fındıklı Bohça Tarifi

500 gr hazır baklavalık yufka
250 gr tereyağ
1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı un
Birkaç damla limon

Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılırTereyağı bir tavada eritilir Yufkalardan aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15li gruplar yapılır 8x8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.