Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, irmik, portakallı, tarifi

Portakallı İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı İrmik Helvası Tarifi



500 ml portakal suyu ve kabukları (2 su bardağı)

60 gr tereyağı (4 çorba kaşığı)

185 gr irmik (1 su bardağı)

150 gr tozşeker

Suyunu sıktığınız portakalların kabuklarının içindeki beyaz kısmı bir bıçakla sıyırarak veya rendeleyerek temizleyin Portakalın kabuklarını 1 mm'lik ince şeritler halinde kesin Portakal suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun

Bir tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun

irmiklere portakal suyunu ekleyip karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin Şekeri ve portakal kabuklarını da katarak bir karıştırıp ateşten alın Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın

Dinlenmiş helvayı tahta bir kaşıkla harmanlayın Tane tane dökülen helvayı ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.