Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muhallebisi, sakız, tarifi

Sakız Muhallebisi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakız Muhallebisi Tarifi



Sakız Muhallebisi Tarifi

150 gr pirinçten yapılmış sübye
20 gr sakız
2 kg süt
300 gr toz şeker

Sübyenin yapılışı: Kırık pirinç taşlarını dikkatlice ayıklayıp üç dört defa suyunu süzdürerek yıkayıp pirincin 5 santim üzerini aşacak vaziyette ılık su doldurup bırakınız ve sabahleyin hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökünüz Küçük bir değirmende değirmenin akış ağzının önüne bir kap koyarak üstten de pirinci koyup kolunu çevirerek çekiniz Tencerenin içine akmış olan koyu süt gibi duran beyaz şeye sübyedir İyice karıştırıp çok ince bir ipek veya naylon elekten süzdürünüz
Sakızı temiz bir tülbente bağlayıp sütün içersine atınız ve sütü ateşe koyarak şekeri ilâve ediniz Hafif hafif karıştırarak kaynattıktan sonra sübyeyi karıştırarak ilâve ediniz ve devamlı ağır ağır karıştırarak 10 dakika pişirerek ateşten alınız ve bir kevgirle sakızlı tülbenti çıkarıp atınız ve muhallebiyi kaselere koyup soğuyunca servis ediniz

Not: Sübye yapılamayan yerlerde 1 bardak sütle karıştırılmış 50 gr pirinç 50 gr nişasta kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.