![]() |
Sakız Muhallebisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakız Muhallebisi TarifiSakız Muhallebisi Tarifi 150 gr ![]() 20 gr ![]() 2 kg ![]() 300 gr ![]() Sübyenin yapılışı: Kırık pirinç taşlarını dikkatlice ayıklayıp üç dört defa suyunu süzdürerek yıkayıp pirincin 5 santim üzerini aşacak vaziyette ılık su doldurup bırakınız ve sabahleyin hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Sakızı temiz bir tülbente bağlayıp sütün içersine atınız ve sütü ateşe koyarak şekeri ilâve ediniz ![]() ![]() Not: Sübye yapılamayan yerlerde 1 bardak sütle karıştırılmış 50 gr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|