Fındıklı Breçel Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Breçel Tarifi250 gr margarin100 gr pudraşekeri1 adet yumurta 500gr un (4 su bardağı)1 tutam vanilin 1 çorba kş kakao1 adet yumurta akı (çırpılmış) 100 gr ince çekilmiş fındıkMargarini ve pudraşekerini bir karıştırma kabına koyarak mikser ile birkaç dakika çırpın Yumurtayı ekleyerek şekerli yağa yedirin Unu, vanilini ve kakaoyu katıp, yoğurarak bisküvi hamurunu elde edin![]() Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın Hamuru tezgâha koyarak x/ı cm kalınlığında açın Dilediğiniz bir kalıpla keserek bisküvilerinizi çıkarın ve üzerine fırın kâğıdı serilmiş bir tepsiye dizin Üzerlerine bir fırça ile çırpılmış yumurta akını sürün Çekilmiş fındığı serpiştirin Fırına sürerek yaklaşık 20 dakika pişirin![]() Pişen bisküvileri fırından alıp, soğumaya bırakın Soğuduktan sonra bir tabağa dizerek servis yapın
|
|
|
|