Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tereyağlı, zerde

Tereyağlı Zerde Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Zerde Tarifi



Tereyağlı Zerde Tarifi

100 gr pirinç (2 saat ılık suda ıslatılıp üç defa yıkanmış)
2 kg su
500 gr toz şeker
2 gr safran
bıçağın burnu ile gayet az zerdeçel (1/2 kahve fincanı gül suyu ile ıslanmış)
3 çorba kaşığı nişasta (1/2 bardak suda ezilmiş)
Suyu alınıp sertleştirilmiş 3 çorba kaşığı tereyağı

Üzerinin dekoru için:
50 gr beyaz fıstık
50 gr kuş üzümü
2 adet narın taneleri

Pirinci 2 kg kaynar suda ağır ateşte 20 dakika haşlayınız ve şekerini ilâve edip 5 dakika daha kaynatınız Islatılmış safran ve zerdeçalını da ilâve ederek 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra karıştırarak ezilmiş ararotını ve tereyağını yedirip bir dakika kaynatıp ateşten alınız İlk zaman üzeri yağlı intibaını verir yağ üzerinde durur Kepçeyle dikkatli hafif hafif karıştırırsanız yarı sıcak lığı gidince yağ tamamen kaybolur ve o zaman kâselere boşaltınız ve soğuyunca üzerini dekore ediniz

Not: Tereyağlı zerde daha parlak olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.