Çamfıstıklı Tartölet Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çamfıstıklı Tartölet Tarifi400 gr un 175 gr pudraşekeri 1 tutam vanilin 350 gr tereyağı 1 tutam tuz 2 adet yumurta 60 gr toz badem 50gr çamfıstığı Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın Unu, pudraşekerini ve vanilini bir karıştırma kabına eleyin Yumurtayı hafifçe çırpın Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için un-şeker-vanilin karışımına yağı, tuzu, yumurtayı ve toz bademi ekleyin Mikser ile 5-6 dakika çırparak yağ ve şekerin iyice erimesini sağlayın Küçük tartölet kalıplarını yağlayın Hazırladığınız hamuru tartölet kalıplarına bölüştürün Kalıba döktüğünüz hamurun kalıbın hizasına kadar gelmesine dikkat edin Üzerlerine çamfıstıklarını serpiştirin Bir fırın tepsisine dizerek fırına sürün Yaklaşık 25 dakika pişirerek fırından alın Kalıplarının içinde soğumaya bırakın Soğuyunca kalıpları ters çevirerek çıkarıp servis yapın |
|